Ute på nätet finns det en mängd olika bloggportaler man kan välja. Frågan är bara vilken som passar just dig. Ett råd är att gå in och kika på olika bloggportaler. Du kommer märka rätt så snabbt om den specifika bloggportalen är något för just dig. När man skapar en blogg på en specifik bloggportal så blir namnet oftast det namn du har valt som bloggnamn tillsammans med bloggportalens namn. Kanske inte alltid den bästa lösningen men det är oftast den billigaste i alla fall.

I Sverige har vi en hel del bloggportaler att välja mellan. Nedan finner du listan på en del av dom

  • Blogg.se
  • Nouw.com
  • Bloggplatsen
  • Finest
  • My Showroom
  • Devote.se

Naturligtvis finns det utländska med. Den största är WordPress men Blogger är också rätt så stor.

Vill man inte ha en blogg hos någon av de som finns så kan man välja att köpa en egen domän med webbhotell. Väljer man detta valet så har helt plötsligt en ny värld öppnats för dig som bloggar. Man har så många fler valmöjligheter med en egen domän.

När man väljer att köpa en egen domän så har man många valmöjligheter när det gäller namnet på sin blogg. Man kan i stort sett välja vad som helst förutom de namn som redan är upptagna. Det får man veta när man försöker registrera ett visst namn.

Bloggpalatsen erbjuder några enkla funktioner. Du kan till exempel ha omröstningar på din blogg. En gästbok är möjlig och så även videoinlägg. Vill man ha en lösenordsskyddad blogg så kan man få det här på bloggpalatsen.

Är du intresserad av shopping så är Myshowroom något för dig. Där kan man tjäna lite pengar på att sätta ihop ett shoppingskollage. Det är inte mycket man tjänar men får man många som besöker ens sida och klickar in sig på kollaget så kan man få ihop några kronor i alla fall.

Finest är en mycket populär bloggportal. Det är gratis att bli medlem där och man kan enkelt blogga via dator och mobil. Ja även via en surfplatta om så önskas. För den som är intresserad av statistik kan välja Finest. Här kan du enkelt följa dina besökare.

Även här på denna bloggportal får du möjlighet att tjäna lite pengar. Man får betalt för varje sidvisning man får.