För att skapa en populär blogg krävs det att du regelbundet skriver högkvalitativa blogginlägg. En framgångsrik blogg kräver hårt jobb precis som andra företag. Att sitta hemma och blogga varje dag kan vara oinspirerande och ensamt. Det är bättre att hyra en kontorsplats, exempelvis på ett coworkingställe. Här hittar du fem anledningar till varför du som bloggar bör hyra en kontorsplats.

1. Hjälper dig att ta skrivandet till en ny nivå

Den främsta anledningen till varför du bör hyra en kontorsplats är att det kommer att förbättra ditt skrivande. Att investera i en bra arbetsplats kan hjälpa dig att ta skrivandet till en ny nivå. Kanske har motivationen som du kände när du startade bloggen minskat? Att ge dig själv en ordentlig arbetsplats kommer göra att du tar bloggen på allvar. Du hittar massor med bra arbetsplatser på Workaround som är Sveriges ledande förmedlingstjänst för kontor. De ser till att hitta den bästa kontorsplatsen för just dina behov. Du slipper dessutom krångliga hyresavtal med långa löptider. Workaround hjälper dig att hitta en kontorsplats som passar din budget. Det är en helt kostnadsfri tjänst, vilket innebär att du kan kika runt och jämföra många olika platser.

2. Arbetsmiljön är bättre än hemma eller på kafé

Att arbeta på en ordentlig kontorsplats, exempelvis på ett coworkingställe, är betydligt bättre än att sitta hemma eller på ett kafé. Dels är skrivbord och stol anpassade för kontorsjobb vilket är viktigt för ergonomin, men du får ofta även kaffe och annan service som förhöjer arbetsmiljön. Det finns garanterat snabbt internet, vilket är ett måste för dig som jobbar digitalt.

3. Socialisera med andra bloggare

En annan fördel med att dela kontor med andra är den sociala aspekten. Du träffar andra bloggare, startupgrundare och entreprenörer. Det ger motivation och inspiration. Du slipper även ensamma skrivdagar och känslan att vara isolerad. Som bloggare har du sällan kollegor, men på ett delat kontor får du gemenskapen.

4. Bra för nätverkande och för möten

Att arbeta på ett centralt beläget kontor ger dessutom bra möjligheter för nätverkande. Det är framför allt viktigt om du vill börja tjäna pengar på bloggen genom samarbetspartners. På kontoret finns det ofta bra mötesrum som du kan boka, vilket ger ett mer professionellt intryck än att träffas på ett kafé.

5. Ger en bättre balans mellan jobb och privatliv

Sist men inte minst skapar du en bättre balans mellan arbete och fritid om du ser till att lämna hemmet när du ska jobba. Att skilja mellan jobb och privatliv kan motverka stress.