Hos Devote gör du snabbt och enkelt en egen blogg. Man kan ändra på en del här inne men inte allt. Sidan kan man dock få fin ändå. Här inne får du tips på andra bra bloggar. Kanske hittar du en annan bloggare som har samma intressen som du?! Man kan även visas upp på sidan om man har tur. Chansen är stor att du får många följare till din egen blogg då.

Förr i tiden fanns det en bloggportal som hette Nattstad. Den finns fortfarande men den går under ett annat namn, nämligen Nouw. Bloggar du här så tjänar du pengar på varje visning som bloggen får. Det ger inte många ören men det är ändå lite. Det är dock lätt att som bloggare fastna i hur många besökare bloggen har för man vill ju så klart tjäna lite pengar. Det kan göra så man tappar fokus på vad man vill förmedla med sitt skrivande.

Skulle du vilja ändra din design på bloggen så kan du göra det samtidigt som du kan se hur bloggen kommer att se ut. Du kan bestämma storleken på bloggen till exempel. Med widgets kan man få in olika saker som du vill visa på din blogg. Det kan vara klockan, en bild eller något annat roligt. På Nouw har de något som heter veckans blogg. Det är en specifik blogg som kommer att synas på hemsidan.

På wordpress kan du enkelt komma igång med en blogg. Du skaffar dig ett namn enkelt. Det är bara att följa anvisningarna som finns på deras sida. Man får välja vilket tema man vill ha. Dom har fler än 350 stycken att välja mellan. WordPress har många fina funktioner att välja mellan och dom har en fin design.