Det finns många bloggverktyg idag som man kan välja på men det största är wordpress. Det är anpassat för just bloggar och är mycket populärt ute bland bloggarna. Det är enkelt att använda och man får många valmöjligheter när det gäller extra funktioner.

Där får man många fina extra funktioner och man får möjlighet att välja sitt eget bloggnamn. Men förutom att kunna skaffa sig en blogg via wordpress  så är det alltså även ett bloggverktyg som man kan använda på andra bloggar som till exempel om du köpt ett eget namn via ett företag som säljer domännamn och webbhotell.

I wordpress så har du nästan hur mycket som helst att välja mellan. Det är många teman som är gratis men man får även möjlighet att köpa teman om man vill. Det finns överallt på nätet. Det är bara att söka på wordpress.

Det kan tänkas se svårt ut när man först slänger ett öga på bloggverktyget men man lär sig rätt så snabbt. Skulle du vilja ladda ner en extra funktion så står det oftast information om funktionen som man kan läsa och sedan väljer man om man vill ladda ner det eller ej.