Vill du inte ha en egen server så lägger du enkelt upp din blogg eller hemsida på ett webbhotell. Det finns gratis webbhotell och det finns webbhotell som kostar pengar. Väljer du däremot ett webbhotell som kostar pengar så får du oftast mer hjälp och support än hos dom som man får gratis. På flera webbhotell kan du få erbjudanden som säkerhetskopiering vilket är bra. Det rekommenderas att göra en säkerhetskopiering utifall att något skulle hända. Du har då allt sparat om något skulle krascha.

Många webbhotell erbjuder sina kunder att kunna logga in på servern och arbeta med sina sidor. Man har allt på ett och samma ställe. Vill man se statistik på sin blogg så finns det webbhotell som även erbjuder det.

Skulle du välja att ha ett gratis webbhotell så läs gärna igenom noggrant. Oftast så får man reklam på köpet när man använder sig av ett gratis webbhotell. Reklam kan göra att sidan blir långsam att ladda upp och bloggläsare tröttnar. Det kan löna sig att betala en slant för ett webbhotell. Man har fler möjligheter när man har ett köpt webbhotell. Det som är gratis kan ibland bli dyrare.