Har du skaffat en blogg och vill få den att bli stor? Kanske har du haft bloggen ett tag och inte fått så många läsare som du hade önskat? Att börja blogga är för de allra flesta något riktigt roligt. Här finns möjlighet att skriva om precis vad som helst och lyckas du med bloggen kan du nå ut till en mycket bred publik.

Hur ska man då göra för att lyckas med sin blogg? Är det bara att börja skriva bra inlägg och lägga in bilder till och från? Nja, riktigt så enkelt är det faktiskt inte. Om du vill att din blogg ska växa behöver du lägga ner både tid och engagemang på den. Många tror att det går att leva på en blogg och dess inkomster direkt, men detta är långt ifrån sanningen. Under tiden som du bloggar behöver du ha ett annat jobb på sidan om eller vända dig till ett bemanningsföretag i Stockholm som kan erbjuda tillfälliga anställningar.

Bästa tipsen för en lyckad blogg

Nischa dig! – En tydlig nisch är viktigt för att du ska kunna nå ut till rätt personer. Det kan till exempelvis handla om mode och skönhet, frisyrer för män, rymden, djur eller precis vad som helst. Det betyder inte att alla inlägg måste handla om din nisch, men ett extra fokus på området är att rekommendera.

Utseendet spelar roll – Hur din blogg ser ut kommer att vara avgörande för om den är intressant för läsare eller inte. Designen har således en mycket stor betydelse. Försök att fixa din design så fort som möjligt och se till att bloggen är snygg och användarvänlig.

Bilder i fokus – Visste du att det inte är ovanligt att “läsa” en blogg enbart för bilderna? Jo, det är helt sant och därför är det viktigt att du ser till att uppdatera med många bilder, gärna i varenda inlägg. På så sätt når du de människor som både läser och tittar på bilderna, samt dem som enbart besöker dig för dina fotografier.

Skapa en relation till dina läsare – Du vill naturligtvis att de som hittat till din blogg också ska stanna kvar. Försök därför att skapa en så bra kontakt med dina läsare som möjligt. Det kan du t.ex. göra genom att se till att alltid svara på kommentarer, men du kan också involvera läsarna i valet av blogginlägg. Det kan t.ex. handla om att du frågar läsarna vad de vill se mer av.