Det finns en blogg om i stort sett alla ämnen man kan tänka sig, men vissa är mer populära än andra. Ett av de mest populära bloggämnena är onekligen mode, där några kända bloggarnamn som kan nämnas är Sofi Fahrman, Petra Tungården och Pamela Bellafesta.

Det finns flera anledningar till att mode är ett så populärt ämne. Kläder är ju något som alla människor måste ha, och det är därför naturligt att det genereras intresse kring det. Dessutom händer det ständigt nya saker i modevärlden, varför det alltid finns saker att skriva om, som nya kollektioner och trendspaningar. Även när det inte har hänt något särskilt kan man alltid skriva om sina personliga modeupptäckter, som ett nytt plagg man köpt, vad man har på sig den dagen, kläder man önskar sig eller vilka modeförebilder man har och vad som inspirerar en. Många som bloggar inom mode arbetar dessutom i branschen, varför de kan variera sin blogg med inlägg om sin vardag som modell eller redaktör på en modetidning.

En förutsättning för att man ska kunna blogga om mode är att man regelbundet köper nya kläder, så att man kan visa nya outfits för sina läsare. Ett bra sätt att spara pengar när man shoppar kläder är att använda sig av Black Friday, där man hittar rabattkoder till mängder av olika webbutiker. Bland annat hittar man Nakd på Black Friday, en webbutik med det senaste modet, så att man kan shoppa billigt och visa upp de trender man gillar på sin blogg utan att det skadar plånboken för mycket.