Bloggbranschen har expanderat rejält de senaste åren och nu är det ett dussintal personer som livnär sig på sina bloggar. Bloggare har även kommit att få ett smeknamn i form av “influencers” då människor läser bloggar för att få inspiration. Idag när världen är så pass digitaliserad spenderar människor mer tid än någonsin på nätet. Man skrollar igenom sociala medier på morgonen för att få motivation och ork att gå upp. Många kollar igenom bloggar för att få tips och inspiration till exempelvis outfits och andra saker. Människor behöver inspireras och för den som bloggar själv och vill i framtiden försörja sig finns bara ett tips, det är att inspirera folk. Alla behöver en liten knuff ibland och många finner den knuffen och motivationen på nätet.

Vad vill läsaren läsa om?

Idag finns det bloggare inom alla möjliga kategorier som: mode, inredning, livsstil, resor, matlagning och mycket mer. Oavsett vad man är intresserad av kan man hitta bloggar som skriver om samma ämne. Många influencers delar sina erfarenheter i livet och helt enkelt ger tips och råd på olika vardagliga saker. Mammabloggar är något som har blivit oerhört populärt just för att läsare vill se hur andra mammor hanterar livet som förälder. Läsare vill ha en vardag de kan känna igen samtidigt som de vill ha tips och råd på hur man kan underlätta sin vardag. Inspiration tillsammans med motivation är något som många söker efter när det kommer till bloggar. Ibland vill man som läsare bara drömma sig bort till härliga platser och då är resebloggar ett perfekt val. Här kan man bläddra omkring bland perfekta bilder på stränder och värme. Kanske kan en reseblogg inspirera en till att besöka ett nytt resmål.

Mode är populärt

Mode är ett annat populärt ämne som många bloggar om. Alla personer har sin egna stil och personlighet som man själv vill framföra via sina kläder. Vissa spenderar flera år med olika stilar innan de hittar deras egna. Har man noll inspiration kan det vara ett bra tips att bläddra igenom lite olika modebloggar. Vissa visar endast upp sina egna stilar medan andra lägger upp årets trender och liknande. Adlinks är något som blivit väldigt populärt att använda hos bloggare. Det är en länk som en influencer förmedlar till sina läsare. Länken leder sedan till ett företag vilket gör att alla får ut det de vill. Läsaren kommer till produkten och företaget får nya potentiella köpare. Exempelvis kan man hitta tips i form av märkeskläder på Outletsverige.se hos flera modebloggare.